KROP OG UDTRYK I SCENEKUNST

Scenekunst handler om udtryk. Vi arbejder med din krop, energi og bevidsthed – så du når dit fulde potentiale på scenen

Vil du gerne arbejde med krop og udtryk i scenekunst? Alexanderteknik har længe være kendt verden over. Metoden hjælper scenekunstnere som musikere, dansere og skuespillere med at udtrykke sig mere stærkt og mere klart. Og at kunne gøre det ubesværet. Er du under uddannelse til musiker, danser eller skuespiller? Måske elev på Skolen for scenekunst, Københavns teaterskole eller Det Kgl. Danske Musikkonservatorium? Eller er du i starten af din professionelle karriere som scenekunstner?

Med Alexanderteknik er det muligt at nå sit fulde potentiale med krop og udtryk i scenekunst. Det er noget for dig, der bruger bevægelse, din stemme eller et instrument til at udtrykke dig kreativt. I min undervisning træner du at bruge kroppen som instrument. Den skal stemmes. Fintunes. Og du lærer at stå endnu stærkere på en scene. Er Alexanderteknik lidt ukendt for dig? Så kan du læse mere her: Alexanderteknik, hvad er det?

Scenekunst – uden slid og smerter i kroppen

Musikere og dansere får tit skader i form af smertende og stive håndled eller fødder. Smerter i nakke, skuldre, ryg er meget almindeligt. Teknikken du lærer her, forebygger disse erhvervsskader. Blandt andet ved at fokusere på dig, din krop og bevidsthed som en helhed. Det er altså ikke kun din finmotorik, der kan blive slidt af mange års træning. Alexanderteknikken hjælper, så du kan holde til at bruge kroppen og udtrykke dig selv. Hele livet.

At udtrykke dig uden anstrengelse er også en kunst. Den kunst træner du med Alexanderteknik

Når man arbejder med scenekunst, forlanger man meget af kroppen. Ofte uden at tænke på, at give den de bedste forudsætninger for at arbejde. Du kommer let til at give din krop modsatrettede og mudrede beskeder. Og lægge et unødigt pres på dine led. Nogle muskler bliver overspændte, andre underspændt. Du kommer i ubalance og slider på din krop.

Vi arbejder blandt andet med …

  • at finde og fjerne bremseklodser som holder dig tilbage.
  • at opdage hvornår du bruger mere energi end nødvendigt .
  • at finde balancen mellem store og små muskler.
  • body mapping – og hvordan mekanikken fungerer.

Jeg viser dig, med mine hænder og mundtlige beskeder, hvordan det bliver lettere for din energi at flyde indefra og ud. Så den når sit mål.

Alexanderteknik mod præstationsangst på scenen

Alexanderteknik er også en stor hjælp ved præstationsangst og almen nervøsitet. Du vil præstere på top, og få det til at se let ud. Men det er ikke noget, du kan kæmpe dig til. Det kan tværtimod være sådan, at jo mere man anstrenger sig, desto mindre lykkes det. Alexanderteknikken hjælper dig med at tage et skridt tilbage, og blive mere opmærksom på, hvordan du stiller dig i vejen, for det du ønsker. Ved at blive bevidst om hvert trin på vejen mod dit mål, være åben og afventende, men ikke statisk, kan du hvile i bevægelse og bevæge dig med ro. Skifte mellem roligt nærvær og eksplosivt udtryk. Du lærer at bruge dig selv, med accept og nysgerrighed. Intelligent. In action. Vi arbejder med krop og tanker – og at det hænger sammen. Det kan have sideeffekter i form af øget selvtillid og øget mod til at udtrykke sig frit.

Vil du gerne træne krop og udtryk med Alexanderteknik?

Du er velkommen til at ringe og få en snak, før du beslutter dig. Så finder vi ud af, om dette tilbud er noget for dig. Træning af krop og udtryk foregår i Havnestadsklinikken på Islands Brygge. Du kommer tilbage til forsiden og oversigten, her: Holde hele livet.

KONTAKT KERSTIN BACKLIN