BEHANDLING MOD SMERTER

Alexanderteknik er en hjælp til selvhjælp

Har du ofte smerter i skulderen, nakken, ryggen, hovedet eller hofterne? Måske hver dag? Eller flere steder på én gang? Sidder du for meget? Eller for stille? Eller sidder du forkert, når du arbejder? Så vil kroppen tale til dig gennem smerter. Smerter nedsætter din trivsel, og kræver også meget psykisk energi. Alexanderteknik lærer dig at hjælpe kroppen til bedre trivsel. Med mere og bedre bevægelse i hverdagen.

Både dårlige vaner og alder kan give smerter i kroppen

Det er almindeligt, at vi med tiden falder mere sammen i ryggen og nakken. Og det kan kræve en ekstra indsats fra din side. I Alexanderteknikken arbejder vi med at opdage dine dårlige vaner. Og erstatte dem med nye, der hjælper dig med at blive fri af smerterne.  I undervisningen vil du få øjnene op for den måde, du bruger dig selv på. Det kan være en aha-oplevelse, der får dig til at ændre adfærd med det samme.

Det kan også være, at vi skal bruge lidt tid på at træne dig i at “stoppe op”. Når du holder en pause, giver det plads til at din opmærksomhed kan følge med. Både indad til og udad til. Når du vælger de dårlige mønstre fra, vil en mere naturlig bevægelse begynde at træde frem. Og den gode vane, blive den nye vane.

Du træner og erfarer de nye vaner og bevægelser

Som elev i Alexanderteknik bruger du din krop aktivt, mens du bliver undervist. Det er nemlig gennem din egen erfaring, at du får en ny bevidsthed og opmærksomhed i din krop. Vi arbejder med dine ubevidste spændinger, forkerte bevægelser og manglende opmærksomhed på kroppens behov og trivsel. Det er vigtigt, at du erfarer, hvad en sund holdning i ryg og nakke egentlig er. Og bliver mere bevidst om din egen kropsholdning og bevægelser. Du vil som sagt opleve, at de nye vaner og den nye bevidsthed i kroppen indvirker på hele dit velbefindende. Både fysisk og psykisk.

I forebyggelsen af smerter, træner du…

  • at øge din opmærksomhed. Liggende, siddende og stående.
  • at spare energi og blive mere effektiv – uden anstrengelse.
  • at blive mere bevidst om mønstre i bevægelser og tanker.
  • at opdage den ubevidste styring og forebygge reaktioner.

Vil du gerne lære, hvordan du bruger Alexanderteknik mod dine smerter?

Du kan bestille tid til en lektion i Alexanderteknik, allerede i dag. Vil du vide mere om Alexanderteknik, før du bestiller en tid? Så kan du gå til denne side og læse mere: Hvad er Alexanderteknik. Du kan også ringe til mig og få en snak, før du beslutter dig. Er jeg ikke lige ved telefonen, ringer jeg hurtigt tilbage. Tror du, at du har stress i kroppen? Så har jeg et særligt tilbud til dig. Det kan læse om her: Stressbehandling.

KONTAKT KERSTIN BACKLIN