HVAD ER ALEXANDERTEKNIK?

Kropsholdning og psyke hænger sammen i Alexanderteknik

Alexanderteknik er undervisning og læring i at bruge din krop rigtigt. Metoden lærer dig at blive bevidst om din krop, dine tanker og bevægelser – og styrker din fysiske kropsholdning. Men øvelserne i Alexanderteknik indvirker også på din trivsel som helhed. Så du også trives bedre psykisk. Du får hjælp til at bruge dig selv og din energi på den bedste måde. Alexandermetoden gør dig bevidst om dine dårlige vaner, så du kan ændre dem og skabe nye sunde bevægelser – og tankemønstre. Det er hjælp til at bruge dig selv og din energi på den bedst mulige måde i livet – hele livet. Det er sådan, at Alexanderteknikken hjælper dig til at trives bedre. Både fysisk og psykisk.

I undervisningen får du …

  • hjælp til at opdage dine uhensigtsmæssige vaner.
  • kropsbevidsthed på et subtilt niveau og viden om bevægelsens mekanik.
  • en ny opmærksomhed på kvaliteten af ​​bevægelser og tanker.
  • hjælp til at ”stoppe op”, så nye vaner kan finde vej i kroppen.

Hvordan foregår en lektion i Alexanderteknik?

Alexanderteknik er en interaktiv undervisningsform, hvor vi som sagt både arbejder med kroppen og bevidstheden. Jeg bruger både mine hænder og mundtlige instruktioner, når jeg arbejder med dig. Din rolle som elev vil ofte være at undlade at reagere. At holde dig selv i ro er ofte nøglen til forandring af indgroede vaner og spændingsmønstre. Der er ikke tale om hverken massage eller terapi. Og du er fuldt påklædt, når du står på gulvet, sidder eller ligger på briksen.

Vælg mellem tre undervisningstilbud

Jeg har tre tilbud i alt, hvor jeg bruger Alexanderteknik som redskab til at hjælpe dig mod dit mål. Dem kan du læse om her på siden. Er du tiltrukket af Alexanderteknik af andre årsager? Så er du altid velkommen til at kontakte mig for en snak. Så finder vi ud af, om jeg kan hjælpe dig.

1. Øvelser og træning der afhjælper smerter

Måske du allerede ved, at ubevidste vaner og spændinger sætter sig i kroppen? Og at de kan komme til udtryk gennem smerte? Har du smerter nu, som du gerne vil gøre noget ved? Så skal du gå til denne side: Behandling mod smerter i kroppen.

2. Øvelser og træning for musikere, dansere og skuespillere

Jeg er selv professionel musiker, og har i mange år arbejdet med personlig udvikling og kropsbevidsthed. Derfor er det muligt for mig at tilbyde en unik undervisning i udtryk og kropsbevidsthed for scenekunstnere. Det kan du læse mere om her: Krop og udtryk for musikere, dansere og skuespillere.

3. Øvelser og træning der hjælper dig, der har stress i kroppen

Har du spændinger og stress i kroppen, du gerne vil slippe? Så skal du læse videre her: Hvordan får man stress ud af kroppen.

Book en tid til Alexanderteknik i Havnestadsklinikken på Islands Brygge

Vil du gerne booke tid til lektion i Alexanderteknik? Du finder mine kontaktoplysninger her: Kontakt Kerstin Backlin. Glæder mig til at møde dig, og hjælpe dig med at trives bedre.

Kerstin Backlin, Alexanderlærer

Læs om, hvordan Alexanderteknikken blev udviklet

F.M. Alexander var skuespiller, og kimen til Alexanderteknikken lå i hans egne stemmeproblemer. Han ville ikke affinde sig med at lægerne ikke kunne finde ud af, hvad han fejlede. Hvile hjalp, men så snart han begyndte at tale igen kom problemerne tilbage. Han konkluderede, at årsagen måtte ligge i hans måde at bruge stemmen på. Det tog flere år af observation og eksperimenter med, hvordan han brugte stemmen og hele sig selv, før han fandt frem til at kunne recitere Shakespeare for fuld kraft igen!

Andre blev nysgerrige på, hvad han havde gjort. Læger begyndte at sende patienter til ham. Alexanderteknikken var født. Alexander blev opfordret at flytte til London, hvor også videnskabsmænd og forfattere blev begejstret for hans undervisning. Han startede en skole og teknikken blev hele tiden ved med at udvikles – af Alexander selv og flere generationer af hans elever verden over.

Du kommer tilbage til forsiden og oversigten, her: Holde hele livet.

KONTAKT KERSTIN BACKLIN