– Hvordan finde ro, når alt bevæger sig?
– Og hvordan bevæge sig væk fra et stille øjeblik?

Alexanderteknik handler om, hvordan man bruger sig selv bedst muligt. Bevidst bevægelse – træning i at koordinere og balancere sig selv uden at bruge mere energi end nødvendigt. En søgen efter flydende lethed, en øget opmærksomhed både på sig selv og omgivelserne. Lavpraktisk eller højtflyvende, det bestemmer du selv.

Nogen kommer for at blive fri fra fysisk smerte, andre fordi de føler sig låst fast af vaner og vil kunne bevæge sig mere frit. Andre igen kommer for at få mere kropsbevidsthed, udvikle sit potentiale; måske indenfor musik, dans, skuespil – eller for at finde indre ro og blive bedre til at håndtere stress og pres.

Du behøver ikke at kæmpe med et program af øvelser, men du kan gradvist integrere teknikken i dit daglige liv. Jeg arbejder indirekte, med helheden. Det handler ikke kun om afspænding, men den spænding du har brug for, bliver fordelt på en bedre måde i kroppen, der både beroliger og aktiverer systemet. Forskellen mellem aktiv og passiv bliver flydende, og du vil føle dig mere i live.

Du lærer at – STOPPE OP – før du handler – for først i pausen kan vi have et reelt valg. Først der har vi en chance til forandring av uhensigtsmæssige vanemønstre. Vi arbejder med tanker og retninger; liggende på en briks, siddende, stående og i bevægelse.

“Change involves carrying out an activity against the habit of life.” (F.M. Alexander)