Bevidst Bevægelse handler om at udfordre autopiloten; den vanemæssige, rutineprægede måde at gøre tingene på.

At have hele sig med, og derved få en mere intens oplevelse af bevægelse og dans.


At kunne vælge mere frit, hvordan vi vil bevæge os og med hvilken kvalitet; tyngde, lethed, retning. Flydende, markeret eller tilbagelænet. Så handler det ikke længere om at være god til det, men om at være i det, slippe sig selv og lade sig føre af musikken.

Ved øvelser fra Alexanderteknik træner vi at rumme flere sanseindtryk på en gang; have en bredere opmærksomhed. Man bliver let overfokuseret på, hvordan trinnene er, eller om jeg nu gør det rigtigt. Kan vi slippe det og være mere accepterende og tilgivende mod os selv, får vi mere overskud til at lytte, se, mærke krop og omgivelser og får også bedre balance. Vi flytter fokus. Ved at have en nysgerrig og undersøgende tilgang opdager du måske at du lægger unødvendig pres på dine led, arbejder for meget eller har håndbremsen konstant trukket. Bliver du hurtigt træt kan du lære at økonomisere med din energi. Måske glemmer du at trække vejr. Kroppen ved en bedre måde – hvis vi stopper op et øjeblik, og undersøger, hvad vi gør og hvad vil opnå. Man kan opnå en styrket oplevelse af at kroppen fungerer som en helhed! Og det er noget man også har glæde af når man går hen ad fortovet eller op ad trappen.

 
Forskellige danseformer er bygget op af et repertoire af små byggeklodser; trin med gyng og drej og forskellig kropsholdning. Man kan træne disse byggeklodser hver for sig, variere dem, sætte dem sammen på forskellige måder i forhold til musikken og vupti, så har man en dans; en kendt eller sin egen. Samme byggeklods kan få forskellig betoning og karakter og passe til forskellig musik. Rytmen er et koordinerende princip, hovedets relation til rygsøjlen et andet.
 

Jeg bruger traditionel og moderne folkemusik fra Norden og Balkan, fordi den har rødder, kraft, og en puls med stærk retning fremad. Den opmuntrer til en naturlig, rank kropsholdning med en levende puls i hele kroppen, og nydes bedst i bevægelse. Jeg kombinerer det jeg har lært gennem mange års dansetræning – bl.a. på Malungs Folkhögskola, Vrå Højskole og Korröfestivalen -med tre års uddannelse i Alexanderteknik, fordi der er så mange paralleller. Jeg har også undervist i forskellige svenske folkedanser/polska, bl.a. fem år på Musik over Præstø fjord, og til mange workshops og kurser. Afhængig af deltagernes interesse kan undervisningen udvikle sig i forskellige retninger, og dykke ned i forskellige danseformer. Har du uheldige oplevelser med dans vil jeg gøre mit bedste for at dette er et trygt sted at udfolde sig, og ikke føle sig trukket rundt i manegen. Vi danser meget hver for sig, men også i cirkel og par.

Målet er flydende lethed og Glæden ved at hvile i bevægelse. Her og nu og i samspil med omverdenen. Jeg håber at du går hjem med et smil på læben  og tænker at vejen er ligeså vigtig som målet.